check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

aannemer - De Nationale Offerte

Vergunningen en verzekeringen

Als je een aannemer gaat inhuren, is het belangrijk om na te gaan of de aannemer over de juiste vergunningen en verzekeringen beschikt. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste vergunningen en verzekeringen waar een aannemer aan moet voldoen.

Vergunningen:

 • Omgevingsvergunning:
  In sommige gevallen is een omgevingsvergunning nodig voor de bouwwerkzaamheden die de aannemer gaat uitvoeren. Het is belangrijk om te controleren of de aannemer beschikt over deze vergunning.
 • Bouwvergunning:
  In bepaalde gevallen is er nog steeds een bouwvergunning nodig, bijvoorbeeld bij het bouwen van een nieuwe woning. Controleer of de aannemer over deze vergunning beschikt.
 • Vergunningen voor specifieke werkzaamheden:
  Sommige werkzaamheden, zoals het plaatsen van een dakkapel, vereisen specifieke vergunningen. Controleer of de aannemer over deze vergunningen beschikt.

Verzekeringen:

 • Aansprakelijkheidsverzekering:
  Een aannemer moet beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering om eventuele schade aan de woning of aan derden te dekken.
 • CAR-verzekering:
  Een CAR-verzekering dekt schade die tijdens de bouwwerkzaamheden ontstaat aan de woning of aan het bouwwerk zelf.
 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering:
  Deze verzekering dekt schade die door het bedrijf wordt veroorzaakt, bijvoorbeeld door het laten vallen van materiaal.

Direct naar:

Vergunningen en verzekeringen

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Onverwachte kosten

Het is belangrijk om te controleren of de aannemer over de juiste vergunningen en verzekeringen beschikt voordat je een overeenkomst met hem of haar afsluit. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Waarom De Nationale Offerte