check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

Glaszetter - De Nationale Offerte

Glaszetter

Een glaszetter is een specialist die zich bezighoudt met het plaatsen en vervangen van glas in ramen, deuren en andere constructies. Als je op zoek bent naar een glaszetter, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In dit artikel bespreken we de werkzaamheden van een glaszetter en de kosten per m2.

Werkzaamheden van een glaszetter

Een glaszetter voert diverse werkzaamheden uit, zoals het plaatsen van nieuwe beglazing, het vervangen van beschadigde ruiten en het plaatsen van isolatieglas. Daarnaast kan een glaszetter ook advies geven over welk type glas het beste past bij jouw specifieke situatie.

Een glaszetter zal eerst de oude beglazing verwijderen en de sponningen schoonmaken. Vervolgens zal de nieuwe beglazing op maat worden gemaakt en worden geplaatst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale kit om de beglazing op zijn plek te houden. Na het plaatsen van de beglazing zal de glaszetter de kit afwerken, zodat alles er netjes uitziet.

Kosten per m2

De kosten voor het plaatsen van glas kunnen sterk uiteenlopen, afhankelijk van het type beglazing en de grootte van het raam. Over het algemeen geldt dat hoe groter het raam, hoe hoger de kosten zullen zijn. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van het type glas dat je kiest. Enkele beglazing is bijvoorbeeld goedkoper dan dubbele beglazing, maar biedt ook minder isolatie. Hierdoor kan het zijn dat je uiteindelijk meer betaalt aan stookkosten.

Als vuistregel kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van € 60,- tot € 120,- per m2 voor het plaatsen van nieuw glas. De exacte prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals het type glas, de grootte van het raam en eventuele extra opties, zoals veiligheidsglas of geluidswerend glas.

Direct naar:

Glaszetter

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Kortom

Een glaszetter is een belangrijke specialist als het gaat om het plaatsen en vervangen van glas. Bij het inhuren van een glaszetter is het belangrijk om op de kosten per m2 te letten en te kijken naar de werkzaamheden die de glaszetter kan uitvoeren. Door een goede glaszetter in te schakelen kun je er zeker van zijn dat je beglazing op een professionele manier wordt geplaatst en dat je nog jarenlang plezier zult hebben van je nieuwe ramen en deuren.

Waarom De Nationale Offerte