check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

Relevante wet- en regelgeving voor een aannemer

Een aannemer heeft te maken met verschillende wet- en regelgeving die van invloed zijn op de uitvoering van een bouwproject. Hieronder staan enkele belangrijke wetten en regels waar een aannemer rekening mee moet houden:

 • Bouwbesluit:
  Het Bouwbesluit bevat voorschriften voor bouwwerken op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Een aannemer moet ervoor zorgen dat het bouwproject aan deze voorschriften voldoet.
 • Omgevingsvergunning:
  Voor veel bouwprojecten is een omgevingsvergunning nodig. Een aannemer moet deze vergunning aanvragen en ervoor zorgen dat het bouwproject aan de voorwaarden voldoet.
 • Arbeidsomstandighedenwet:
  Een aannemer heeft te maken met de Arbeidsomstandighedenwet, die voorschriften bevat voor veiligheid en gezondheid op de bouwplaats. Een aannemer moet zorgen voor een veilige werkomgeving en ervoor zorgen dat werknemers veilig kunnen werken.
 • Woningwet:
  De Woningwet bevat voorschriften voor het bouwen en gebruiken van woningen. Een aannemer moet ervoor zorgen dat het bouwproject aan deze voorschriften voldoet.
 • Bouwprocesbesluit:
  Het Bouwprocesbesluit bevat voorschriften voor de veiligheid en gezondheid van personen die betrokken zijn bij het bouwproces. Een aannemer moet ervoor zorgen dat het bouwproject aan deze voorschriften voldoet.
 • Wet kwaliteitsborging voor het bouwen:
  Deze wet is nog in ontwikkeling, maar zal naar verwachting in 2023 in werking treden. De wet regelt de kwaliteitsborging van het bouwproces en legt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de aannemer.
 • Europese regelgeving:
  Sommige bouwprojecten vallen onder Europese regelgeving, zoals de Europese aanbestedingsrichtlijnen. Een aannemer moet ervoor zorgen dat het bouwproject aan deze regelgeving voldoet.
direct 4 gratis offertes - De Nationale Offerte

Direct naar:

Relevante wet- en regelgeving voor een aannemer

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Boetes of andere sancties

Het niet naleven van deze wetten en regels kan leiden tot boetes of andere sancties. Een aannemer moet daarom op de hoogte zijn van de relevante wet- en regelgeving en ervoor zorgen dat het bouwproject hieraan voldoet.

Waarom De Nationale Offerte