check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

De Nationale Offerte

Keurmerken en certificaten

Er zijn verschillende keurmerken en certificaten voor airco installateurs. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • STEK-certificaat:
  Dit is een certificaat voor installatiebedrijven die werken met koudemiddelen. STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek. Dit certificaat geeft aan dat het installatiebedrijf op de hoogte is van de regelgeving omtrent koudemiddelen en veilig en milieuvriendelijk werkt.
 • F-gassen certificaat:
  Dit certificaat is verplicht voor installatiebedrijven die werken met koudemiddelen met een hoog Global Warming Potential (GWP). Het certificaat toont aan dat het bedrijf op de hoogte is van de Europese regelgeving omtrent F-gassen en koudemiddelen.
 • NVKL-certificaat:
  De Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) heeft een certificering voor installatiebedrijven. Bedrijven die dit certificaat hebben voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.
 • BRL 100-certificaat:
  Dit is een certificaat voor bedrijven die bodemenergiesystemen installeren en beheren. Het toont aan dat het bedrijf voldoet aan de eisen van het Besluit bodemkwaliteit en de BRL 1000.
 • VCA-certificaat:
  Dit is een certificaat voor bedrijven die werken in risicovolle omgevingen of werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico op ongevallen. Het certificaat toont aan dat het bedrijf veilig werkt en zich bewust is van de risico's.

Direct naar:

Keurmerken en certificaten

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Check je installateur

Het is dus belangrijk om te controleren of de airco installateur over de juiste certificaten en keurmerken beschikt voordat je de opdracht verleent.

Waarom De Nationale Offerte