check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

De Nationale Offerte

Bepalen van de locatie van een airco door een installateur

Bij het plaatsen van een airconditioning is het bepalen van de geschikte locatie door een installateur erg belangrijk. Een goede locatie zorgt namelijk voor een efficiënte werking en voorkomt problemen in de toekomst. Hieronder vind je enkele punten waarop een airco installateur let bij het bepalen van de locatie:

 • Afstand tot de buitenunit:
  De binnenunit van de airco moet in de buurt van de buitenunit geplaatst worden. Dit zorgt voor een optimale koeling en vermindert de druk op het systeem.
 • Hoogte:
  De binnenunit moet op de juiste hoogte geplaatst worden om de luchtstroom gelijkmatig te verspreiden. Meestal wordt de binnenunit op een hoogte van 2,5 tot 3 meter geplaatst.
 • Locatie van warmtebronnen:
  De binnenunit moet niet geplaatst worden in de buurt van warmtebronnen zoals een oven, radiator of lamp. Dit kan de temperatuurmeting verstoren en de werking van de airco beïnvloeden.
 • Toegankelijkheid:
  Het is belangrijk dat de binnenunit van de airco goed toegankelijk is voor onderhoud en eventuele reparaties.
 • Ruimte:
  De grootte van de ruimte bepaalt welk type airco geschikt is en hoeveel binnenunits er nodig zijn. Een airco installateur houdt hier rekening mee bij het bepalen van de locatie.
 • Kabels en leidingen:
  De leidingen en kabels van de airco moeten veilig en efficiënt worden aangelegd. Een airco installateur zorgt hiervoor en let bij het bepalen van de locatie op de lengte en het traject van de leidingen en kabels.

Direct naar:

Bepalen van de locatie van een airco door een installateur

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Optimaal werkende airconditioning

Door bovenstaande punten in acht te nemen, zorgt een airco installateur voor een optimaal werkende airconditioning en voorkomt hij problemen in de toekomst.

Waarom De Nationale Offerte