check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

De Nationale Offerte

Airco installatie

Een airco-installatie zorgt voor het koelen van de lucht en het regelen van de temperatuur in een ruimte of gebouw. Dit gebeurt door middel van een koelcyclus, waarbij warme lucht wordt onttrokken en koude lucht wordt verspreid.

De installatie bestaat uit een aantal componenten, waaronder de compressor, condensor, verdamper en het koelmiddel. De compressor zorgt voor het comprimeren van het koelmiddel, waardoor de temperatuur stijgt en het gasvormig wordt. Het gasvormige koelmiddel gaat dan naar de condensor, waar het afkoelt en weer vloeibaar wordt. Tijdens dit proces komt er warmte vrij die wordt afgevoerd via de buitenunit van de airco.

Het vloeibare koelmiddel gaat vervolgens naar de verdamper, waar het door verdamping warmte opneemt uit de lucht. De warme lucht wordt dan afgevoerd via de binnenunit van de airco en de koude lucht wordt verspreid door middel van luchtkanalen of een splitunit.

Direct naar:

Airco installatie

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten airco-installaties, waaronder split airco's, multi-split airco's en VRV/VRF-systemen. Een split airco-installatie bestaat uit een binnen- en buitenunit en wordt voornamelijk gebruikt voor het koelen van één ruimte. Een multi-split airco-installatie bestaat uit meerdere binnenunits die worden aangesloten op één buitenunit en wordt gebruikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Een VRV/VRF-systeem is een geavanceerde airco-installatie waarbij meerdere binnenunits worden aangesloten op één buitenunit en waarbij ook de verwarming kan worden geregeld.

Waarom De Nationale Offerte