check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

De Nationale Offerte

10 tips om je huis van buiten te laten schilderen

Het schilderen van je huis aan de buitenkant kan een grote impact hebben op de uitstraling en bescherming van je woning. Hier zijn 10 tips waar je op moet letten bij het schilderen van je huis aan de buitenkant:

 1. Voorbereiding is essentieel: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij is van vuil, roet, schimmel of losse verf. Reinig het grondig en repareer eventuele schade voordat je begint met schilderen.
 2. Kies de juiste verf: Gebruik hoogwaardige verf die geschikt is voor buitentoepassingen. Overleg met een verfspecialist welk type verf het meest geschikt is voor jouw specifieke klimaat en de ondergrond van je huis.
 3. Kleurselectie: Denk goed na over de kleuren die je wilt gebruiken. Overweeg de architectuur van je huis, de omgeving en eventuele beperkingen of voorschriften van de buurt of vereniging van huiseigenaren.
 4. Bescherming: Bedek planten, bloemen, ramen en andere delen van het huis die je niet wilt schilderen met afdekfolie of plastic om ze te beschermen tegen verfspatten en -druppels.
 5. Gebruik de juiste gereedschappen: Investeer in hoogwaardige schildergereedschappen, zoals kwasten, rollers en spuitpistolen. Zorg ervoor dat je de juiste maat en type gereedschap gebruikt voor verschillende oppervlakken, zoals hout, steen of metaal.
 6. Breng de verf in dunne lagen aan: Het is beter om meerdere dunne lagen verf aan te brengen dan één dikke laag. Hierdoor krijg je een gelijkmatige dekking en voorkom je dat de verf gaat druipen of afbladdert.
 7. Let op het weer: Kies een droge en milde periode om je huis te schilderen. Vermijd schilderen bij extreem heet, koud of vochtig weer, omdat dit de kwaliteit van de verf kan beïnvloeden.
 8. Werk van boven naar beneden: Begin met het schilderen van de bovenkant van je huis en werk naar beneden toe. Hiermee voorkom je dat druppels of stof van bovenaf de reeds geverfde oppervlakken vervuilen.
 9. Controleer regelmatig op fouten: Houd tijdens het schilderen de oppervlakken goed in de gaten op eventuele fouten, zoals luchtbellen, strepen of ongelijkmatige dekking. Corrigeer ze zo snel mogelijk om een mooi eindresultaat te krijgen.
 10. Onderhoud de verf: Na het schilderen is het belangrijk om de verf regelmatig te onderhouden. Controleer op beschadigingen, afbladderen of verkleuring en neem indien nodig maatregelen om het huis opnieuw te schilderen of te repareren.

Onthoud dat het schilderen van je huis aan de buitenkant een tijdsintensieve klus kan zijn.

 

Direct naar:

10 tips om je huis van buiten te laten schilderen

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Huur een professionele schilder in.

10 tips om je huis van buiten te laten schilderen

Als je niet zeker bent van je schildervaardigheden of als het een te grote klus lijkt, overweeg dan om een professionele schilder in te huren. Zij hebben de kennis, ervaring en het juiste gereedschap om het schilderwerk efficiënt en van hoge kwaliteit uit te voeren.

Het schilderen van je huis aan de buitenkant kan een grote impact hebben op de uitstraling en bescherming van je woning. Hier zijn 10 tips waar je op moet letten bij het schilderen van je huis aan de buitenkant:

Bovendien zijn er enkele extra overwegingen die je in gedachten moet houden:

 1. Veiligheid eerst: Zorg voor je eigen veiligheid tijdens het schilderen. Gebruik een stevige ladder of steigers en draag beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril. Zorg er ook voor dat je op een stabiele ondergrond staat en vraag indien nodig om hulp.
 2. Primer gebruiken: Als het oppervlak nieuw is of als je de kleur drastisch verandert, gebruik dan een primer voordat je de uiteindelijke verflagen aanbrengt. Dit helpt de hechting van de verf te verbeteren en zorgt voor een duurzamer resultaat.
 3. Volg de juiste techniek: Gebruik gelijkmatige, vloeiende bewegingen bij het aanbrengen van de verf. Werk in secties en vermijd overlappingen en druipers. Dit zorgt voor een professionele afwerking.
 4. Onderhoud van houtwerk: Als je houten oppervlakken schildert, let dan op de conditie van het hout. Controleer op rot, schimmel of andere schade en repareer deze indien nodig voordat je begint met schilderen.
 5. Regelmatig reinigen: Na het schilderen is het belangrijk om je huis regelmatig schoon te maken. Verwijder vuil, stof en vlekken met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel of spons. Dit helpt de verf langer mooi te houden.
 6. Houd rekening met de droogtijd: Geef de verf voldoende tijd om te drogen tussen de verflagen en voordat je het huis blootstelt aan vocht of extreme weersomstandigheden. Raadpleeg de instructies op het verfblik voor de aanbevolen droogtijden.
 7. Raadpleeg lokale voorschriften: Controleer of er specifieke voorschriften of beperkingen zijn met betrekking tot het schilderen van je huis in jouw buurt of gemeente. Sommige gebieden hebben regels met betrekking tot kleuren, materialen of vergunningen die je moet volgen.
 8. Langdurige bescherming: Overweeg om een transparante sealer of vernis aan te brengen over de verflagen om extra bescherming te bieden tegen UV-stralen, vocht en andere weersinvloeden. Dit kan helpen om de levensduur van het schilderwerk te verlengen.

Met deze tips in gedachten, kun je je huis aan de buitenkant op een effectieve en duurzame manier schilderen. Neem de tijd, wees geduldig en geniet van het resultaat van je vernieuwde huis.

Waarom De Nationale Offerte