check 524.000+ Vergelijkingen
check Bespaar geld tot wel 45%
check Bespaar tijd makkelijk geregeld
check 9,2/ 434 beveelt ons aan

De Nationale Offerte

HR++ glas kosten

Minimale kosten € Gemiddelde kosten € Maximale kosten €
Gemiddelde prijs behangklaar stucen per m2

HR++ glas is een type dubbel glas dat uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Hierdoor is het een populaire keuze voor woningbezitters die hun woning energiezuiniger willen maken.

In dit artikel bespreken we de kosten van HR++ glas, zodat je een beter beeld hebt van wat je kunt verwachten als je dit type glas wilt laten plaatsen.

Voordelen HR++ glas

Nadelen HR++ glas

Kosten voor enkel glas plaatsen

Soort glas

Gemiddelde prijs per m2*

HR++ glas plaatsen
* Gemiddelde indicatie van de HR++ glas prijs.

* Gemiddelde prijs enkel glas, incl. btw.

Kosten van HR++ glas

De kosten van HR++ glas zijn hoger dan de kosten van standaard dubbel glas, maar de investering kan zich op de lange termijn terugverdienen door lagere energiekosten. De prijs van HR++ glas is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de ramen, het type glas, de kwaliteit van het glas en de kosten van arbeid.

Over het algemeen liggen de kosten voor HR++ glas tussen de 80 en 150 euro per vierkante meter, inclusief arbeidskosten en materiaalkosten. Het kan zijn dat de kosten hoger zijn als er extra werkzaamheden nodig zijn, bijvoorbeeld als de kozijnen moeten worden vervangen of als er speciale afwerking vereist is.

De Nationale Offerte

Spreek altijd een vast totaalbedrag af

De uur/m2 prijzen worden vaak ter indicatie gegeven. We raden aan altijd een vast bedrag af te spreken voor de klus, zodat je van te voren zeker weet wat je betaalt.

Voordelen van HR++ glas

HR++ glas biedt verschillende voordelen ten opzichte van standaard dubbel glas. Het biedt een hogere isolatiewaarde, wat betekent dat het beter isoleert en minder warmteverlies heeft. Hierdoor is het mogelijk om energie te besparen en te profiteren van een lagere energierekening.

Daarnaast kan HR++ glas bijdragen aan het verbeteren van het comfort in huis, doordat het minder kou en tocht doorlaat en het geluid beter dempt. Ook kan HR++ glas helpen om de waarde van een woning te verhogen, doordat het bijdraagt aan een beter energielabel.

HR++ glas biedt uitstekende isolerende eigenschappen en kan op de lange termijn kosten besparen op energierekeningen. Hoewel de kosten van HR++ glas hoger zijn dan die van standaard dubbel glas, kan de investering zich op de lange termijn terugverdienen. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters om een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie en wensen.

Waarom De Nationale Offerte

Besparing HR++ glas

HR++ glas is een populaire keuze voor woningbezitters die hun woning energiezuiniger willen maken en willen besparen op energiekosten. In dit artikel bespreken we de besparing die je kunt verwachten als je HR++ glas laat plaatsen in jouw woning.

Enkel glas naar HR++ glas

Soort woning

Glasoppervlak
Prijs

Besparing p/j

Tussenwoning

20m2

€ 3.000

€ 310

Hoekwoning

30m2

€ 4.500

€ 390

Vrijstaande woning

50m2

€ 7.500

€ 450

HR++ glas plaatsen
* Gemiddelde indicatie van de HR++ glas prijs.

Dubbel glas naar HR++ glas

Soort woning

Glasoppervlak
Prijs

Besparing p/j

Tussenwoning

20m2

€ 3.000

€ 130

Hoekwoning

30m2

€ 4.500

€ 160

Vrijstaande woning

50m2

€ 7.500

€ 200

Besparing op energiekosten

HR++ glas biedt uitstekende isolerende eigenschappen en kan helpen om de warmte in jouw woning te behouden tijdens de wintermaanden. Hierdoor hoef je minder te stoken en kun je besparen op de energiekosten.

Volgens berekeningen van Milieu Centraal kan het vervangen van enkel glas door HR++ glas leiden tot een besparing van ongeveer 260 euro per jaar voor een gemiddelde eengezinswoning. Als je al dubbel glas hebt en overstapt op HR++ glas, kun je nog steeds een besparing verwachten van ongeveer 130 euro per jaar.

Naast besparingen op de energierekening kan het plaatsen van HR++ glas ook leiden tot andere voordelen, zoals een beter binnenklimaat en een hogere waarde van de woning.

Investering en terugverdientijd

De kosten voor het plaatsen van HR++ glas zijn hoger dan die voor standaard dubbel glas, maar de investering kan zich op de lange termijn terugverdienen. De terugverdientijd van HR++ glas kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kosten van de installatie, de grootte van de ramen en de mate van energiebesparing.

Over het algemeen kun je een terugverdientijd verwachten van ongeveer 5 tot 8 jaar voor HR++ glas. Dit betekent dat je na deze periode de investering hebt terugverdiend door de besparingen op de energierekening.

HR++ glas biedt uitstekende isolerende eigenschappen en kan helpen om de energiekosten te verlagen. Hoewel de investering hoger is dan die voor standaard dubbel glas, kan de terugverdientijd op de lange termijn variëren van 5 tot 8 jaar. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters om een goed beeld te krijgen van de kosten en besparingen voor jouw specifieke situatie en wensen.

Alle producten

Onze belofte

Voor iedere klus de juiste vakspecialist

Klanten over de Nationale Offerte

 • Wij zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Vriendelijk en professionele schilders. eerlijk en betrouwbaar top bedrijf.

  ahmad hashesh Avatar ahmad hashesh

  Een dag voor de werkzaamheden, meldde de schilder zich ziek. Na contact met RV Vastgoed werd er direct actie ondernomen en twee dagen later werd alles keurig geschilderd.

  Ineke Vincent Avatar Ineke Vincent
 • De daklijsten en de onderkant voor de dakgoot zijn netjes geschilderd met opbouw van steiger voor en achter. De onderplanken voor op de tinnen erker was men vergeten, maar die… Lees verder

  Edwin Veenendaal Avatar Edwin Veenendaal

  Awinash is een echte professional die weet wat hij doet. We zijn blij met het resultaat.

  Mira van Herwijnen Avatar Mira van Herwijnen
 • Mijn ervaring met dit bedrijf zijn prima. Vriendelijke werknemers werken keurig. Het schilderwerk ziet er prachtig uit.

  Wilma Griep Avatar Wilma Griep

  Niet verwacht, toch gebeurd, binnen 2 weken werd de opdracht in kaart gebracht en uitgevoerd! Superblij mee, keurig netjes uitgevoerd en alles werd weer netjes opgeruimd! Qua prijs ook zeker… Lees verder

  Marleen Ulje Avatar Marleen Ulje
 • Binnen een week na aanvraag schilderwerk stonden de schilders voor de deur. Twee vriendelijke vaklui die hun verfklus snel geklaard hadden met een goed resultaat.

  Joop van Meel Avatar Joop van Meel

  Prima werk geleverd voor een goede prijs.

  P Hamersma Avatar P Hamersma
 • Korte wachttijd tussen acceptatie offerte en uitvoering. Binnen- en buitenkant van het huis geschilderd. Professionele en vriendelijke vaklui, die kwaliteit hebben afgeleverd. Werkten goed in het team samen. Hielden ook… Lees verder

  Rien Blankenstein Avatar Rien Blankenstein

  Ben heel tevreden over RV vastgoed onderhoud van begin tot het eindresultaat. De kamer en keuken, de hal, alles is weer mooi geschilderd door een vakman. Volgende keer zijn ze… Lees verder

  Geale Kuiken Avatar Geale Kuiken
 • Betreft binnenwanden en vensterbank van de dakkapel.

  Cor van Gemert Avatar Cor van Gemert

  Goede communicatie, snelle en heldere offerte en prima uitvoering. Aard werkzaamheden: ca 40 m2 plafond opnieuw gewit met latex

  Ed M Avatar Ed M
 • Ik heb mijn huis laten schilderen aan de buitenkant, de afspraken zijn goed na gekomen, snel aan de beurt en de schilders waren vriendelijk en optijd en hebben keurig en… Lees verder

  Piet van Dooren Avatar Piet van Dooren

  Na aangegeven te hebben dat ik een schilder zocht werd ik dezelfde dag al gebeld voor een afspraak. Na het inmeten al snel een offerte. De week dat ik de… Lees verder

  Diane Avatar Diane
 • Wij hadden op korte termijn een schilder nodig voor het sauzen van binnenmuren en via RV Vastgoedonderhoud ging het allemaal zeer vlot. Eerst komen ze langs om het werk te… Lees verder

  Johan Goedhart Avatar Johan Goedhart

  Goede, vriendelijke schilders. Werken erg netjes. Zeer tevreden over het schilderwerk!

  Monique Zoethout Avatar Monique Zoethout
 • In drie dagen tijd is mijn interieur vakkundig en zorgvuldig weer als nieuw gemaakt.

  Anneke Fessl Avatar Anneke Fessl

  Gehele huis ziet er weer strak uit. Vriendelijke werklui, en wat een tempo.Geweldig. En 5 jaar garantie! Dat is sevice!

  Alie de Vries Kroezen Avatar Alie de Vries Kroezen
 • Alle deuren, ramen en daklooste zijn opnieuw in de verf gezet. Er is netjes werk afgeleverd en is er voor en tijdens de werkzaamheden op een zeer prettige manier met… Lees verder

  Nickey Avatar Nickey

  Super snel een offerte gekregen. Konden al heel snel beginnen. Aardig en professioneel. Goed werk geleverd.

  Rebekka Kerkhoff- de Jongh Avatar Rebekka Kerkhoff- de Jongh
 • Niet verwacht, toch gebeurd, binnen 2 weken werd de opdracht in kaart gebracht en uitgevoerd! Superblij mee, keurig netjes uitgevoerd en alles werd weer netjes opgeruimd! Qua prijs ook zeker… Lees verder

  Marleen Ulje Avatar Marleen Ulje
 • Prima werk geleverd voor een goede prijs.

  P Hamersma Avatar P Hamersma
 • Alle deuren, ramen en daklooste zijn opnieuw in de verf gezet. Er is netjes werk afgeleverd en is er voor en tijdens de werkzaamheden op een zeer prettige manier met… Lees verder

  Nickey Avatar Nickey
 • Goede, vriendelijke schilders. Werken erg netjes. Zeer tevreden over het schilderwerk!

  Monique Zoethout Avatar Monique Zoethout
 • Wij zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Vriendelijk en professionele schilders. eerlijk en betrouwbaar top bedrijf.

  ahmad hashesh Avatar ahmad hashesh
 • Awinash is een echte professional die weet wat hij doet. We zijn blij met het resultaat.

  Mira van Herwijnen Avatar Mira van Herwijnen
 • Ben heel tevreden over RV vastgoed onderhoud van begin tot het eindresultaat. De kamer en keuken, de hal, alles is weer mooi geschilderd door een vakman. Volgende keer zijn ze… Lees verder

  Geale Kuiken Avatar Geale Kuiken
 • DOE HET NIET, BESPAAR JEZELF EEN HOOP ERGERNIS EN GELD. KIES VOOR EEN ANDER Zit al vanaf 7 november 2022 te wachten op de schilder, meteen de eerste dag gebeld… Lees verder

  Norman Janssens Avatar Norman Janssens
 • Kittenwerk was goed uitgevoerd

  Mileva Fialova Avatar Mileva Fialova
 • Mijn ervaring met dit bedrijf zijn prima. Vriendelijke werknemers werken keurig. Het schilderwerk ziet er prachtig uit.

  Wilma Griep Avatar Wilma Griep